Deel dit artikel
-

Nieuwe CEO Twitter volgende maand gekozen, Dick Costolo stapt definitief op

Verkoopchef Adam Bain en oprichter en interim CEO Jack Dorsey zijn de belangrijkste kandidaten voor de opvolger van oud-Twitter CEO Dick Costolo. Die trad onder druk af, maar bleef nog wel bestuursvoorzitter. Niet voor lang meer: Costolo gaat Twitter volgende maand verlaten, meldde Bloomberg zaterdag.

Volgens Bloomberg wil Costolo nog wachten op de benoeming van de nieuwe CEO volgende maand om vervolgens weer iets nieuws te beginnen.

Na zijn vertrek bestaat het bestuur in elk geval uit Jack Dorsey, Evan Williams, financier Peter Fenton, uitgeefster Marjorie Scardino, Peter Currie, Peter Chernin en David Rosenblatt.

Het is mogelijk dat verkoopchef Adam Bain en Dorsey een dubbelrol krijgen: beide als CEO. Dorsey zal zijn aandacht namelijk moeten verdelen over Twitter en zijn tweede bedrijf Square. Het is echter ook mogelijk dat Bain alleen COO wordt.

Costolo legde 1 juli zijn taken neer na teleurstellende kwartaalcijfers. Beleggers straften Twitter eind april met een koersdaling van 18 procent. Twitter kampt ook met een terugval in de aanwas van actieve gebruikers, hoewel er in het laatste kwartaal weer een licht herstel zichtbaar was.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond