Deel dit artikel
-

Nieuwe COO voor RTL Nederland

RTL stelt Sven Sauvé (38) aan als operationeel directeur bij RTL Nederland. Hij moet de structuur bouwen waarmee het tv-bedrijf concurrerend kan handelen met oude en nieuwe media.

Hiermee krijgt RTL voor het eerst sinds vier jaar weer een operationeel directeur (COO). Die post viel toen vrij bij een herstructurering van het bedrijf en werd nooit opgevuld.

Formeel klinkt Sauvés taak als ‘verantwoordelijk voor de opzet en de uitrol van het overkoepelend zakelijk management van het bedrijf. Het doel is een heldere structuur die perfect aansluit bij de diversificatiestrategie en optimale integratie en samenwerking garandeert tussen de vier business units: TV, Digital, Ventures en Live Entertainment.’

Het zakelijk management van de verschillende RTL-onderdelen was tot 1 september in handen van de verschillende managementleden. Nu wordt er een aparte directeur voor aangesteld die zicht houdt op de toenemende kruisbestuiving tussen de verschillende onderdelen.

Sauvé werkt sinds vijf jaar bij het Duitse omroepbedrijf. Hij doet al het zakelijk management voor het programmabedrijf en Productions.

De halfjaarcijfers die RTL anderhalve week geleden publiceerde, laten zien dat het tv-landschap zichtbaar verandert. Enerzijds door het kille economische klimaat, adverteerders houden de hand op de knip, en anderzijds door de opkomst van digitale mediaconcurrenten.

RTL Group probeert een positie in te nemen tussen die concurrenten door unieke digitale mediaproducties en -diensten te maken (apps en video), nieuwe tv-formats uit te proberen (bijvoorbeeld online verlengen van tv-uitzending) en de eigen content via nieuwe kanalen als YouTube, Hulu en Netflix te verspreiden.

Foto: Graham Hills (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond