Deel dit artikel
-

Nieuwe coöperatie PLUS en COOP zet in op moderne technologie

PLUS en COOP maken vandaag bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt om samen verder te gaan. Door de voorgenomen fusie ontstaat de derde grootste supermarkt van Nederland, met een landelijk netwerk van 550 winkels opererend onder de PLUS formule en een gezamenlijke consumentenomzet van circa 5 miljard euro.

De combinatie biedt een uitstekend perspectief voor de lange termijn in de competitieve food retail markt, zowel voor de coöperatie als haar leden, zo staat te lezen in het persbericht.

Men gaat volop gebruikmaken van moderne technologie en data om nog beter in te spelen op de veranderende behoeften van de klant. Vorig jaar steeg de e-commerce omzet van PLUS al met 130 procent.

De samenvoeging levert op termijn naar verwachting jaarlijks 50 miljoen euro aan combinatievoordelen op.

De voorgenomen fusie is onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden inclusief instemming van de Ledenraad van COOP en de Algemene Ledenvergadering van PLUS, goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en advies van de betrokken ondernemingsraden. PLUS en COOP streven ernaar zo snel mogelijk de benodigde goedkeuringen te krijgen. De transactie zal naar verwachting begin 2022 worden afgerond.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond