Deel dit artikel
-

Nieuwe dienst biedt gratis data aan over actuele energieonderbrekingen

De drie grootste netbeheerders van Nederland, zijn een nieuwe dienst begonnen waarmee realtime inzicht wordt geboden in actuele energieonderbrekingen. Op het nieuwe platform energieonderbrekingen.nl worden alle storingen van de netbeheerders inzichtelijk gemaakt.

De dienst is ontwikkeld om bedrijven die afhankelijk zijn van energie voor hun producten en diensten te helpen bij het sneller geven van inzicht in actuele storingen.

Telecombedrijven en kabelbedrijven krijgen bijvoorbeeld bij regionale stroomonderbrekingen direct veel vragen van hun klanten over het uitvallen van internet of telefoon.

Het nieuwe platform is door Enexis Netbeheer, Liander en Stedin samen met TNO en app-ontwikkelaar YAZULA ontwikkeld. De actuele (realtime) gegevens over gas- en stroomstoringen van deze netbeheerders is hierin gebundeld opgenomen en is gratis toegankelijk.

YAZULA heeft de data uit de dienst ook in zijn omgevingsapp beschikbaar gemaakt. Deze app wordt onder meer door overheden gebruikt om berichten over calamiteiten en waarschuwingen in een bepaalde regio te delen.

Foto: Enexis

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond