Deel dit artikel
-

Nieuwe dienst: feeds updaten via MSN Messenger

Het Nederlandse bedrijf FeedXS introduceert vandaag een dienst waarmee het mogelijk is om zelf RSS-feeds op te zetten. Updaten van feeds kan onder meer via MSN-messenger. “Met de gratis dienst proberen we vooral jongeren te bereiken,” vertelt bedenker Jeroen Bertrams.

Op FeedXS kunnen geregistreerde gebruikers zelf een feed opzetten; de feed is niet gekoppeld aan een (persoonlijke) website. “Een scholier kan bijvoorbeeld een feed aanmaken waarin hij zijn sportuitslagen bijhoudt. Ook kan hij feeds aanmaken waarin hij feesten aankondigt of een dagboek bijhoudt. Vrienden die zich abonneren op de feed zijn zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws,” schrijft FeedXS in een persbericht dat ze later vandaag publiceert.

Gebruikers kunnen direct vanuit MSN Messenger artikelen aan hun feed toevoegen. Het bedrijf ontwikkelde daarvoor een zogenaamde chatbot. “Je kunt deze botbuddy gewoon toevoegen aan je MSN vriendenlijst. Vervolgens kun je via de bot nieuwtjes doorgeven,” vertelt Bertrams. Volgens hem komt zijn bedrijf als eerste met deze toepassing. Een site die ook de mogelijkheid biedt om zelf feeds te maken is Nooked.com.

De eerste drie maanden zijn de feeds ‘in ieder geval’ nog vrij van advertenties, vertelt Bertrams. “We willen eerst een groot aantal gebruikers hebben, zo’n tienduizend, voordat we gaan kijken of we geïnteresseerde adverteerders kunnen vinden.” Hij wil de advertenties straks eventueel koppelen aan de inhoud van een feed. “Dat hoeft niet storend te zijn. Dan moet je denken aan een regel tekst.”

Hoewel jongeren de belangrijkste doelgroep zijn, richt FeedXS zich ook op bedrijven. “Veel bedrijven hebben nog geen feed omdat ze niet weten hoe ze er één moeten maken. Vooral voor kleinere bedrijven kan onze dienst handig zijn.”

Achter FeedXS zit, naast Bertrams,  Hans-Poul Veldhuijzen van Zanten, ooit één van de oprichters van V3, dat domeinnamen exploiteerde. Eric Spaans van Trilab werkte mee aan de realisering van de site.

Deel dit bericht

4 Reacties

Karel Kolb

Ook Feeder biedt al langere tijd de mogelijkheid om snel je eerste feed te maken: http://www.feeder.nl/feed-maken.cfm. Gezien de populariteit van deze pagina denk ik dat FeedXS veel potentie heeft.

Edward Sleijffers

Als er geadverteerd kan worden – zeker content gerelateerd, let me know!

Maurice

Wat een rot-programma! Heb zojuist geprobeerd om via msn feeds aan te maken. Dat werkt. Als je de dienst in msn echter sluit, komt de feed-bot steeds maar terug!! Ik heb 'm er weer afgegooid. Het leek wel een virus…

alphons van der heijden

Het leek allemaal zo leuk, totdat de chat bot je tot vervelens toe lastig gaat vallen. Vooral als je het chat window sluit. Dit is echt een minpunt. De enige manier om dit te verhinderen is het permanent blokkeren van de chat bot in je contactpersonen lijst….. 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond