Deel dit artikel
-

Nieuwe digitale sleutel voor Polestar 2

Via een zogeheten OTA-update (Over-the-Air) biedt het Zweedse automerk Polestar nu ook nieuwe digitale sleuteltechnologie, waarmee eigenaren hun verbonden smartphone kunnen gebruiken als aanvulling op de traditionele autosleutel.

De beveiliging heeft volgens het bedrijf de hoogste prioriteit gehad bij de ontwikkeling van de Polestar Digital Key. In totaal communiceren achttien Bluetooth-sensoren in en rond de Polestar 2 met de gekoppelde smartphone.

De sensoren bepalen binnen een armlengte de positie van de smartphone, waardoor de deuren, de achterklep of de vergrendeling van de laadaansluiting kunnen worden geopend of gesloten met grote precisie. Om de auto te starten, dient de gekoppelde smartphone zich altijd in de auto te begeven.

De digitale sleutel zelf is versleuteld in de Polestar-app op de gekoppelde smartphone en na uitgebreide tests wordt deze technologie veiliger geacht dan die van een traditionele sleutel. De digitale sleutel is ook immuun voor zogenaamde relay-aanvallen omdat deze niet met radiofrequenties werkt, en het gecodeerde Bluetooth-signaal alleen effectief is als de gekoppelde smartphone zich binnen het fysieke bereik van de sensoren bevindt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond