Deel dit artikel
-

Nieuwe directeur Netlinq Framfab

Frank Mekkelholt is benoemd tot nieuwe directeur van NetlinQ Framfab Nederland. Hij volgt Frank van Oirschot op, die zijn loopbaan voortzet als internationaal directeur Business Development bij Framfab International, het moederbedrijf van NetlinqFramfab..

Van Oirschot, een van de oprichters van NetlinQ, zal zich in de toekomst bezighouden met de uitwisseling van kennis en mankrachten tussen de diverse internationale vestigingen van NetlinQ. "In de praktijk zal ik me in de eerste periode voornamelijk bezighouden met het opnieuw vormgeven van de producten en diensten van Framfab voor de internationale markt, het regisseren van de internationale marktbewerking, het verbeteren van de uitwisseling en toepassen van kennis tussen de verschillende landen en het verder professionaliseren onze dienstverlening rondom Europese projecten". Zijn vertrek als directeur Nederland ziet hij niet als een gevolg van de financiële problemen waar NetlinQ eerder dit jaar mee kampte. "Het tegenovergestelde is eigenlijk het geval. De problemen zijn voorbij, we draaien goed en we zijn klaar voor de toekomst".

In juni kondigde NetlinQ een ingrijpende reorganisatie aan, waarbij het bedrijf afstapte van het idee een "full service " bureau te zijn. Hoewel Van Oirschot geen termijn wilde noemen, is NetlinQ Nederland volgens hem inmiddels hard op weg een winstgevende onderneming te worden. "Een aantal activiteiten die niet volwassen waren, hebben we afgestoten. Het personeel is met veertig procent teruggebracht, wat een flinke kostenbesparing heeft opgeleverd, en verder hebben we toch weer wat grote klanten weten binnen te halen". De belangrijkste verandering is echter dat NetlinQ is veranderd van een bedrijf met een groeidoelstelling naar een bedrijf met een winstdoelstelling, aldus Van Oirschot.

Mekkelholt was in zijn vorige functie vestigingsmanager van NetlinQ in Rotterdam. Hij heeft inmiddels een nieuw managementteam gevormd, dat twee leden minder telt. Met Frank van Oirschot heeft ook financieel manager Mark Welleng zijn portefeuille ingeleverd. Hij zal op termijn het bedrijf verlaten. Zijn plaats is ingenomen door Marc Goudemont.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond