Deel dit artikel
-

Nieuwe Europese databeschermingswetgeving leeft nog niet echt

Vier op de tien bedrijven in de Benelux is zich nog altijd niet bewust van de aanstaande Europese wet voor databescherming. Slechts 15 procent van de organisaties in de Benelux weet wat deze wetgeving voor hun organisatie gaat betekenen, zo blijkt uit onderzoek van online beveiliger Trend Micro onder 850 Europese organisaties.

Van die vijftien procent denkt slechts de helft te kunnen voldoen aan nieuwe wetgeving. De respondenten gaven aan daarvoor nog zo’n twee jaar nodig te hebben.

Meer dan twee derde van de Benelux-respondenten denkt niet of weet niet dat de nieuwe regulering organisaties kan beschermen tegen het illegaal verkrijgen van data door cybercriminelen.

Ongeveer 24 procent blijkt niet op hoogte te zijn dat er boetes betaald moeten worden als men niet voldoet aan de wettelijke eisen, terwijl sancties kunnen oplopen tot vijf procent van de totale omzet van een organisatie. Bijna zestig procent van de respondenten geeft aan dat een boete van twee procent al significante gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering. Bij een boete van vijf procent van de gehele omzet is dit percentage vanzelfsprekend nog hoger (tachtig procent).

De meeste respondenten vinden het de verantwoordelijkheid van de overheid om bedrijven op de hoogte te brengen van deze nieuwe wetgeving.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond