Deel dit artikel
-

Nieuwe financiering iZettle: 60 miljoen euro

De maker van ‘telefoonkassa’s iZettle krijgt een kapitaalinjectie van zestig miljoen euro. Met dat geld gaan de Zweden ambulante ondernemers ook voorfinancieren.

iZettle is een van de eerste en ook leidende spelers op het gebied van hardware voor mobiele betalingen. Het brengt kastjes uit waarmee ambulante ondernemers hun telefoon of tablet omtoveren in een PIN-terminal. Dat doen ze door een iZettle-kastje met hun apparaat te verbinden.

Vandaag gaat iZettle, als eerste bedrijf in dit segment, een stap verder met zijn dienstverlening. Klanten kunnen aanspraak gaan maken op iZettle Advance. Een automatisch geselecteerde groep ondernemers met een fluctuerende omzet kunnen een lening krijgen om de omzet te stabiliseren om vervolgens investeringen te doen voor verdere groei.

Advance wordt geïntroduceerd in Scandinavië en daarna uitgerold naar de andere Europese landen waar iZettle actief is, waaronder Nederland.

De kleinere concurrent SumUp kreeg afgelopen week een investering van tien miljoen euro van American Express, BBVA Ventures en Groupon.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond