Deel dit artikel
-

Nieuwe gameconsole Nintendo

Nintendo heeft een nieuwe draadloze en draagbare speler gelanceerd. Nintendo DS is een draagbaar videogame-systeem met 'dual screens'. De DS heeft namelijk twee schermpjes.

“De Nintendo DS zal de toekomst van draagbaar gamen veranderen”, zegt Satoru Iwata, de baas van Nintendo. “Twee schermen, chat-opties, een touch screen, draadloze mogelijkheden, spraakherkenning. Deze functies overtreffen alles wat voorheen mogelijk was op een videogame-systeem,” aldus de Nintendo baas.

De nieuwe Nintendo gameconsole is voorzien van een smallere, zwarte onderkant en een opklapbare, zilverkleurige bovenkant. Daarnaast is het nieuwe systeem voorzien van stereogeluid.

De DS zal later dit jaar in Noord-Amerika en Japan worden geintroduceerd. Europa moet nog even wachten en volgt pas in het eerste kwartaal van 2005. Wereldwijd hebben softwarebedrijven meer dan 120 Nintendo DS games in ontwikkeling. Meer dan 100 andere bedrijven hebben al aangegeven games voor het nieuwe systeem te ontwikkelen.

Deel dit bericht

1 Reacties

-

ik vind het prachtig. dat zoiets gemaakt kan worden, geweldig. en…. ik ben helemaal verslaafd aan diue spelletje!!!hoe cool kan je een draagbare spelcomputer maken. ik heb zelf ook nintendogs, en dat is echt cool, zekerweten! mijn eigen hond, hoera.  groetjes…anoniem

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond