Deel dit artikel
-

Nieuwe hoofdkantoor KPN maandag geopend

Maandag wordt het hoofdkantoor van KPN in Rotterdam officieel geopend. De markante toren onder aan de Erasmusbrug op de Kop van Zuid krijgt de naam De Link, een verwijzing naar de verbinding die centraal staat in de dienstverlening van KPN.

Het bestaande gebouw van architect Renzo Piano met ongeveer 18.500 vierkante meter, is uitgebreid met een glazen terminal van nog eens ongeveer 2.800 vierkante meter. Hier bevinden zich een auditorium voor 250 mensen, verschillende vergaderruimtes, een bedrijfsrestaurant, een KPN winkel en een restaurant van de keten Happy Italy dat toegankelijk is voor het publiek. Ook is de ledlamp-pixelgevel vernieuwd en nu full color en onder andere beschikbaar voor boodschappen van de stad Rotterdam, evenementen en videokunst.

Een belangrijk uitgangspunt bij de verbouwing was een ‘toekomstbestendig kantoor’ te realiseren dat benadrukt dat KPN ‘midden in de samenleving staat’.

Het KPN hoofdkantoor is eigendom van Real I.S. De uitbreiding en de herinrichting zijn ontworpen door V8 Architects.

Deel dit bericht

5 Reacties

Rob

De laatste tijd worden in Rotterdam veel kpn depedancen opgedoekt, hierdoor moet je vaak verder reizen om 1 te vinden.

Pool henk

Paar jaar voor kpn in dit pand gewerkt, boventallig in 2005 waarna Exit. Vraag mij af hoeveel panden kpn in de loop der jaren wel niet heeft opgedoekt, alsmede aantal personeelsleden, moet wel toegeven dat de verregaande technologische ontwikkelingen, hier ook wel debet aan zijn.

Stolk

Als bewoner tegeover dit KPN pand worden we stapel gek van al die rot kleuren en die flikkerende lichtjes tot laat in de avond. Laten ze KPN hun geld beter besteden dan de buren te pesten.

Jjay

Ik woon ook aan de overkant, en kijk erop. Ik vind het juist heel leuk dat KPN dit heeft laten maken. Ben benieuwd wat er allemaal op komt.

wiel

mooi gebouw voor miljoenen maar een aansluiting voor mijn nieuwbouw huis kunnen ze niet regelen. zitten reeds 3 maanden onder aansluiting

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond