Deel dit artikel
-

Nieuwe IKEA Place app richt interieurs virtueel in

IKEA kondigt zijn eerste augmented reality (AR) applicatie aan. Met die nieuwe app kunnen gebruikers ervaren hoe producten bij hen thuis staan.

Meer dan 2.000 IKEA producten zijn beschikbaar in de IKEA Place app. Zij leveren volgens de retailer een ‘waarheidsgetrouw beeld’ van de werkelijkheid. Als gebruiker visualiseer je thuis of op het werk of producten passen bij de meubels en accessoires die je al hebt.

De app schaalt producten automatisch op basis van kamerafmetingen en de AR-technologie laat ook de textuur van de stof zien.

IKEA Place is ontwikkeld in samenwerking met Apple. ‘Augmented reality en virtual reality zullen, net als het internet destijds, de detailhandel compleet op zijn kop zetten. Alleen deze keer veel sneller’, zegt Michael Valdsgaard, Leader Digital Transformation bij Inter IKEA Systems.

IKEA Place verschijnt in de Apple App Store zodra de iOS 11 beschikbaar is, komende dinsdag.

Deel dit bericht

1 Reactie

Lex van der Sluijs - TWNKLS | augmented reality

Het is hierbij nog leuk om te vermelden dat de IKEA PLACE app ontwikkeld is door een Nederlands bedrijf (waar ik mede-oprichter van ben) te weten TWNKLS | augmented reality uit Rotterdam.

Lex van der Sluijs

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond