Deel dit artikel
-

Nieuwe inpakmachine Omoda bespaart lucht in verzenddoos

Schoenenretailer Omoda zegt 130,6 ton CO2 per jaar te besparen met een nieuwe inpakmachine. Eigenlijk zijn het twee machines. De ene vouwt en lijmt de verzenddozen in elkaar, de andere plaatst binnen vier seconden het deksel op de gevulde verzenddoos, precies aansluitend op de inhoud.

Omoda bespaart hierdoor naar eigen zeggen gemiddeld 46 procent lucht in de verzenddoos, en daarmee kan er 25 procent meer geladen worden in een vrachtwagen.

Omoda heeft ook doorgerekend wat dit betekent voor het vervoer van hun online bestellingen. Op jaarbasis zorgt deze nieuwe manier van inpakken voor een besparing van 130,6 ton CO2, oftewel 871 vliegtuigretourtjes van Amsterdam naar Parijs.

De inpakmachine is niet het enige groene initiatief van Omoda. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum, inclusief de inpakmachine, draaien op zonne-energie die wordt opgewekt door de ruim 1.700 vierkante meter aan zonnepanelen die op het dak van het distributiecentrum liggen.

Omoda heeft naast 22 fysieke winkels een Nederlandse, Belgische en Duitse webshop. Het van origine Zeeuwse familiebedrijf heeft zijn hoofdkantoor en distributiecentrum nog steeds in Zierikzee.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reacties

Ruud

Prachtig hoe ook dit soort processen tot een optimum getweaked worden 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond