Deel dit artikel
-

Nieuwe investering Klarna, waardering -85%

Een jaar geleden haalde Klarna ruim 600 miljoen op tegen een waardering van 46 miljard. Vandaag maakt het bekend 800 miljoen dollar op te halen, tegen een waardering van 6,7 miljard.

Als ergens de stagnerende financieringsmarkt zichtbaar wordt dan is het wel bij Klarna. Dat maakte vanochtend bekend dat het nieuw groeigeld heeft opgehaald. De Zweden moeten meer aandelen weggeven om evenveel geld op te halen als een jaar geleden.

CEO Sebastian Siemiatkowski bekijkt het net iets anders. Hij zegt: “De waardering is drie keer hoger dan in 2018 en getuigt van onze sterke positie in vergelijking met concurrenten. Branchegenoten hebben dalingen in waardering laten zien van tachtig à negentig procent.”

Niets aan de hand, lijkt de Zweed te willen zeggen. Siemiatkowski houdt focus op zijn initiële plannen: internationale groei. In de VS heeft hij nu dertig miljoen gebruikers van een dienst die wordt gezien als de online pendant van de creditcard. Wereldwijd gebruiken twee miljoen consumenten op twintig markten de dienst dagelijks. De app is zestig miljoen keer gedownload.

Investeerders in de huidige ronde zijn: de reeds zittende aandeelhouders Sequoia, Bestseller, Silver Lake en Commonwealth Bank of Australia. Nieuw stapten in: Mubadala Investment Company en de Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond