Deel dit artikel
-

Nieuwe investering voor Packaly

Technologiebedrijf Packaly, dat winkels met snelle bezorgingen helpt, heeft nieuwe groeigeld opgehaald. Dat wordt gebruikt om het team te verdubbelen en in meer Nederlandse steden te kunnen starten.

De nieuwe investeerders zijn Ten Cate Investeeringsmaatschappij, een nieuw fonds, en twee marktexperts. Over hun namen noch over het geïnvesteerde bedrag worden uitspraken gedaan. Directeur Axel Dekker zegt tegen Emerce dat het geld hem genoeg ruimte geeft om zijn team uit te breiden van elf naar pakweg twintig man in de komende maanden.

“De coronacrisis heet laten zien dat wat we hebben gebouwd echt werkt. Het idee is gevalideerd en we slaan nu de weg in van start-up naar scale-up. Sinds vorig voorjaar zijn we keer tien gegaan. De investeringen gaan naar marketing, sales en development.”

Packaly uit Utrecht ontwikkelt software voor koeriers en bedrijven om pakketten in de binnensteden CO2-vrij van A naar B te verzenden. Met behulp van slimme routesoftware bezorgt het bedrijf pakketjes binnen zestig minuten, dezelfde avond of de volgende dag vanaf de lokale retailer of het lokale opslagpunt direct naar de eindconsument. Dat gebeurt met freelance bezorgers. “Afgelopen weken hebben we honderden bezorgers extra ingezet. Zij hebben ervaren wat wij hen een steeds stabielere inkomensbron kunnen bieden.”

Retailers zetten Packaly sinds het begin van de coronacrisis in als pleister, om de klant toch te kunnen bereiken. Inmiddels hebben velen door dat online verkopen aan klanten in de nabije omgeving extra business oplevert. Ondernemers zien in dat verandering een constante is om zich op aan te passen. Ze omarmen de nieuwe digitale handelspraktijk.

Packaly is actief in tien steden en onderzoekt, onder meer via zijn bestaande klantennetwerk, naar welke steden uitbreidt. Haarlem is een van de gebieden met goede kaarten.

Deel dit bericht

2 Reacties

Martin

Dit systeem van freelance koeriers is zeker geen fraaie oplossing voor de bezorgingen van lokale retailers. Er is geen enkele fatsoenlijke controle op waar de koeriers op rijden. Velen bezorgen gewoon op gemotoriseerde scooters, er is geen zicht op hoe de koeriers er uitzien en of hoe ze zich gedragen. Afbreuk op je product tot gevolg.
Beter de plaatselijke fietskoeriers diensten inschakelen. Dat zijn de professionals met veel ervaring. Tevens zijn die beter verzekerd tegen schade aan producten.

Evert - Rabobabk

Wat een mooie start-up! Ik durf mijn hand er voor in het vuur te steken dat Martin die zijn zure comment heeft achtergelaten een echte babyboomer is die niets van technologie begrijpt. Dit is juist de toekomst, het platform is revolutionair voor Nederland en Packaly lost dit heel anders op dan Take Away. Doe eerst je onderzoek Martin voordat je azijn gaat pissen, daar heeft niemand iets aan! Gr Evert

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond