Deel dit artikel
-

Nieuwe investering reBuy, groei in Nederland

De Nederlandse consument staat zeer open voor het reCommerce-model voor opgeknapte tweedehands artikelen. Zegt het Duitse reBuy, dat 21 miljoen euro groeigeld krijgt en deels investeert in Nederlandse groei.

De Nederlandse prestaties eigen duidelijk boven de verwachtingen van het management, zo vertelt een woordvoerster. “Daarom beschouwen we Nederland als een van de belangrijkste pijlers van onze toekomstige groei en zullen we aanzienlijk investeren in het opbouwen van een sterk merk en een klantvriendelijk product.”

Het inmiddels vijftien jaar oude reBuy sloot vorige week een nieuwe financieringsronde af met 21 miljoen euro aan nieuw groeikapitaal.

Het managementteam participeert en Headway Capital Partners en Keyhaven Capital Partners treden nieuw toe als aandeelhouders. De ronde werd geleid door Evoco.

Torsten Schero, CEO van reBuy, zegt in een persbericht: ‘Met het nieuwe kapitaal zijn we goed uitgerust om onze internationalisatiestrategie te realiseren.’

Het bedrijf sloot 2017 winstgevend af met een omzet van 109 miljoen euro. Behalve in Duitsland en Nederland is het ook actief in Oostenrijk en Frankrijk. reBuy koopt tweedehands spullen op van consumenten, poetst ze op en verkoopt ze – met garantie – als ‘elektronica met een tweede leven’, een financieel aantrekkelijk product met milieubewust haakje.

Nog niet duidelijk is hoe de merkbouwende activiteiten er in Nederland zullen uitzien.

Foto: philhearing (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

TON

Hoe betrouwbaar is reBuy?Op diverse sites lees ik veel.negatiefs.Je stuurt je nog kostbare toestel op en dan Ontvang je dan het geld?Wat is uw ervaring? Of komen ze altijd terug op hun offerte?

Kappert

Lees dit bericht maar over hoe betrouwbaar Rebuy (niet) is.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10212939983034791&id=1247296584

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond