Deel dit artikel
-

Nieuwe investering voor SumUp

Het mobiele betaalsysteem SumUp krijgt een kapitaalinjectie van BBVA, een internationale financiële dienstverlener. In Nederland worden samenwerkingen gezocht met een mobiele telecomaanbieder en een bank.

Hoe groot de kapitaalinjectie is, wordt niet bekend gemaakt. Investeerder BBVA Group http://www.bbva.com/ is een kapitaalkrachtige instantie met een fonds van honderd miljoen dollar om te investeren in financieel georiënteerde startups.

De investering in SumUp wordt gebruikt om de betaaldienst in Zuid-Amerika uit te rollen. Daarnaast zal worden geïnvesteerd in productontwikkeling.

De betaaldienst is inmiddels actief in elf Europese landen. Gebruikers zijn typisch ambulante ondernemers, mensen die veel op verschillende locaties werken en ter plekke geld willen kunnen innen. Door dit systeem hoeven ze niet per se veel contanten aan te houden. SumUp is een kastje en een app die via een smartphone communiceren met financiële instanties om de transactie af te handelen.

Frederik Smits van SumUp in Nederland: “Over een maand of twee brengen we nieuwe hardware uit. Die kan behalve met creditcards ook overweg met pin-betalingen. En je kunt hem via en Bluetooth en de audiopoort op je toestel aansluiten. Dat laatste scheelt veel stroom. Als ondernemer wil je natuurlijk geen kassa waarvan de batterij binnen een paar uur op is.”

In Nederland wordt achter de schermen gewerkt aan samenwerkingen ter distributie van het betaalsysteem. Het gaat om een mobiele operator en een bank. Namen noemt Smits niets, maar het ligt erg voor de hand dat de telecomaanbieder KPN is. KPN heeft namelijk indirect een financieel belang in SumUp.

Eind mei maakten Groupon en American Express bekend dat ze een belang namen in SumUp.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond