Deel dit artikel
-

Nieuwe investering voor Wish voor Europese expansie

E-commerceplatform Wish trekt naar verluidt 300 miljoen dollar nieuwe groeigeld aan om meer verkopers uit Europa en de VS aan te sluiten.

Het geld wordt gebruikt als werkkapitaal en voor marketing, zo licht de enige investeerder in deze ronde toe. General Atlantic trekt de portemonnee tegen een waardering van 11 miljard dollar, dus krijgt daar nog geen procent aandelen voor. Anderhalf jaar geleden lag de waardering van Wish nog op 8,7 miljard dollar.

Volgens nieuwsuitgave Axios gaat het om een strategische investering met een politiek randje. Wish wordt namelijk veel gebruikt door Chinese verkopers, maar vanwege het heffingenbeleid van president Trump richting China acht Wish het verstandig verkopers uit andere regio’s beter te profileren op zijn platform. Dat moet drempels aan de vraagzijde voorkomen.

Wish is in Nederland al een redelijk bekende marktplaats, net als AliExpress. Uit een recent onderzoek komt naar voren dat de Nederlandse consument liever bij Wish winkelt dan bij Amazon.

Het uit Amerika afkomtige Wish liet op de Webwinkel Vakdagen begin dit jaar ook al duidelijk merken dat het op zoek is naar meer verkopers van dit continent.

Foto: Ian Keating (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond