Deel dit artikel
-

Nieuwe IPTV-aanbieder voor Vlaanderen

Vlaanderen is sinds dinsdag een tv-distributeur rijker, zij het wel alleen op internet. WeePeeTV gaat officieel in maart van start, maar biedt nu al vijftien kanalen vanaf tien euro per maand.

Het Gentse bedrijf, dat de concurrentie aangaat met Belgacom TV en Telenet, heeft de distributierechten verworven voor de belangrijkste tv-zenders in Belgie: VTM, Eén, 2BE, Canvas en Ketnet/Op12 zitten in het basispakket. Daarnaast kan de abonnee tien zenders vrij kiezen: Kanaal Z, Acht, BBC 1, BBC 2, BBC Entertainment, VoxAfrica, AFTV, Life!TV, Jim, Vitaya, vtm K-Zoom, RTP, ATV, TVL, Focus-WTV, The Player channel en de Engelse versie van Al Jazeera. Per dag kan men van zender wisselen. De Nederlandse zenders ontbreken nog.

De zenders zijn voorlopig alleen op laptops en tablets te zien, want er is nog geen decoder. Verder is een bandbreedte van 1,5 tot 2 megabit per seconde vereist. Er kan overigens maar een signaal tegelijk worden ontvangen. Knack meldt nog verschillende kinderziekten, zoals het bevriezen van het beeld.

Begin oktober wist WeePee New Media Ventures nog een herfinancieringsronde af te sluiten voor een bedrag van 957.000 euro. Onder de nieuwe aandeelhouders bevindt zich onder meer Pierre Verbruggen, voormalig CEO van KPN Unisource.

Deel dit bericht

1 Reactie

Martin

10 euro voor maar 15 zenders, zijn concurrenten ongeveer 15 euro voor 80 zenders, goed begonnen….!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond