Deel dit artikel
-

Nieuwe kantoor Microsoft ingericht voor het nieuwe werken

Topman Satya Nadella opende vanochtend op Schiphol het volledig verbouwde kantoor van Microsoft, dat is ingericht voor het Nieuwe Werken.

De sensoren die smartphones of zelfs stoelen moeten traceren, zijn nog afgeplakt en ook elders is de verf nog maar amper droog. Net op tijd is het nieuwe kantoor opgeleverd waar Microsoft werknemers de komende jaren moeten gaan bivakkeren. Het huurcontract liep ten einde en Microsoft overwoog zelfs om het kantoor in zijn huidige vorm maar helemaal af te schaffen, doch uiteindelijk is besloten tot een nieuwe inrichting.

De open kantoortuin die jarenlang dienst deed bij Microsoft, tegenwoordig de buurman van Samsung, moest in elk geval flink op de schop. HR-directeur Rawan Shalhoub en Hans van der Meer (Microsoft 365 Lead) legden vanochtend uit dat de werknemers maandenlang hebben nagedacht over wat zij belangrijk vonden voordat de architect aan de slag kon. Zo was er de behoefte aan een echte stilteplek, maar wilde Microsoft ook beter kunnen sparren met klanten onder het motto We team up.

Nu is een deel van het pand toegankelijk voor relaties die er met een speciaal pasje (waarop QR-code staat) op uitnodiging kunnen werken, vergaderen en de lunch kunnen gebruiken. Er is dan ook een uitgebreide kantine beschikbaar. Ook is er een samenwerking met Spaces, waardoor klanten of partners van Microsoft in de directe omgeving kantoorruimte kunnen huren.

Een vleugel blijft gereserveerd voor Microsoft-medewerkers zelf. Die bevat allerlei ruimten voor overleg of juist focus. De makeover betekende verder dat het aantal vierkante meters kon worden teruggebracht van 9.000 naar 2.500.

Microsoft heeft ook meer de nadruk gelegd op balans tussen werk en privé: speciale software houdt met machinelearning bij hoeveel tijd werknemers besteden aan bepaalde taken en het programma suggereert ook om het werk anders in te delen indien dat wenselijk is. Zo moet worden voorkomen dat werknemers zich niet los kunnen maken van bepaalde werkzaamheden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond