Deel dit artikel
-

Nieuwe mediacampagne VakantieXperts benadrukt maatwerk

VakantieXperts is een campagne gestart waarin de nadruk wordt gelegd op de mogelijkheid maatwerkreizen te boeken bij de reisbureauketen. Die boodschap wordt onder andere uitgedragen in twee uitgaven van eigen magazine Reiskompas, uitingen in lokale bioscopen en bushokjes rond VakantieXperts-winkels en redactionele samenwerkingen met publiekstitels als Libelle en ZIN.

Volgens Femke Bethe, Brandmarketeer VakantieXperts, is er geen sprake van een koerswijziging bij VakantieXperts. Ook pakketreizen van touroperators blijven boekbaar. “Natuurlijk werken we nog gewoon samen met ruim 150 verschillende leveranciers en touroperators. Maar om ons te onderscheiden van de concurrentie focussen we ons ook op maatwerk, omdat dat is waar we echt goed in zijn. De maatwerkreizen worden samengesteld door middel van beddenbanken zoals bedsonline en losse vluchten.”

De mediamix is vooral lokaal georiënteerd, aldus Bethe. “VakantieXperts heeft een lage landelijke naamsbekendheid maar is vaak juist wel weer heel erg bekend in de omgeving rondom de winkel. Daarom kies ik ervoor om voornamelijk lokale marketing in te zetten door middel van huis-aan-huisverspreidingen, abri-campagnes op maximaal 2 kilometer van de winkels en lokale bioscoopreclame. We zetten wel landelijke titels in zoals Libelle en ZIN magazine maar we voegen een flyer toe aan de exemplaren die op de mat vallen bij abonnees van het magazine die rondom onze winkels wonen. En ook online targeten we onze advertenties rondom de filialen. Verder geven we twee keer per jaar een eigen magazine uit, Reiskompas Magazine, in een oplage van 55.000 exemplaren. Dit tijdschrift wordt verkocht in supermarkten en tijdschriftwinkels rondom onze eigen winkels.”

En wanneer is de campagne een succes? Bethe: “Wij verwachten dat deze campagne verder bijdraagt aan de lokale naamsbekendheid van het merk VakantieXperts en dat het de traffic richting onze winkels in de maanden december tot en met februari zal verhogen.”

VakantieXperts is onderdeel van de D-rt Groep, waar ook D-reizen onder valt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond