Deel dit artikel
-

Nieuwe NPO Start gaat live in beta

De publieke omroepen nemen een nieuwe versie van NPO Start in gebruik om techniek en verwachte gedragingen van het publiek te testen.

Op NPO.nl/start test NPO een nieuw design dat bedoeld is als strakker en gebruiksvriendelijker. Dat komt onder meer naar voren in de afgeronde hoekjes van de beeldelementen.

Daarnaast krijgen de afzonderlijke uitzendingen pagina’s waarin de video zelf centraler staat en de metadata naar de periferie is gewerkt.

Verder, zo omschrijft Spreekbuis.nl, is de interface opgeschoond. “De onderdelen Gids en Live zijn nu samengevoegd onder Live, waar gebruikers live-uitzendingen kunnen bekijken en door het aanbod van de afgelopen en komende dagen kunnen bladeren.”

Momenteel neemt het team van Mezen Dannawi, Manager van NPO Start en NPO Plus, de website onder handen. Daarna volgen de apps.

In week 41 (9-15 oktober) bedroeg de totale tijd die voor het televisiescherm werd doorgebracht gemiddeld 209 minuten per dag. De gemiddelde kijktijd naar televisiezenders over de gehele dag was 130 minuten. Hiervan werd 98 minuten live en 32 minuten uitgesteld gekeken. De activiteiten van NPO Start spelen zich in die 32 minuten af. De 79 minuten gaat naar online streamers.

Foto: Carlos Ebert (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond