Deel dit artikel
-

Nieuwe NPO-app vervangt Uitzending Gemist

De Uitzendig Gemist-app van de publieke omroep is vandaag vervangen door een nieuwe NPO-app voor iPhone, iPad, Android-telefoon of -tablet. Met de app kan het publiek ook programma’s terugkijken.

De gratis NPO-app, ontwikkeld door Stoneroos, is bewust gelijktijdig voor Android en iOS  geïntroduceerd, zodat het direct voor een breed publiek beschikbaar is. Het is voor de NPO na de lancering van Npo.nl dit voorjaar een volgende stap naar een beter vindbare publieke omroep voor het publiek.

In de app worden dagelijks programma’s uitgelicht, is het eenvoudig om te zien welke programma’s het meest bekeken worden en is er een lijst met alle programmatitels op alfabetische volgorde. Nieuw binnen de app is het opslaan van tv-programma’s in een Kijk later-overzicht, live tv-kijken naar Nederland 1, 2 en 3 of luisteren naar Radio 1, 2, 3FM, 4, 5 en 6.

Binnen de nieuwe app is de basis gelegd voor het gebruik van Second Screen-toepassingen en interactiviteit bij de tv-programma’s van de NPO. Toekomstige updates van de app zullen meer en meer gericht zijn op de mogelijkheden van second screen, zo laat ontwikkelaar Stoneroos weten.

De app is kosteloos beschikbaar en zal met regelmaat aangevuld worden met nieuwe functies.

Deel dit bericht

3 Reacties

Pieter Voogt

Interessante second screen mogelijkheden! Visie van o.a. STER en SBS6 op mogelijkheden van Second Screen voor adverteerders vind je hier:
http://goo.gl/8BglS0

Ben Hogers

Was altijd wel handig, maar is nu binnen 5 seconden verdwenen. Met andere woorden niet meer te gebruiken.
Vind dat een stuk minder leuk!

Burger

Geen ondertiteling via teletekst meer mogelijk. Dit bevestigd door de NPO zelf.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond