Deel dit artikel
-

Nieuwe online energieveiling voor grootzakelijke markt

Een nieuwe gratis online energieveiling Tenderenergy richt zich op de grootzakelijke markt. Zowel leveranciers als afnemers kunnen volgens de initiatiefnemers veel tijd besparen bij het opvragen en vergelijken van offertes.

Op de site van Tenderenergy dienen bedrijven een persoonlijke offerteaanvraag met de gewenste voorwaarden in. De veilingdienst verstuurt deze gegevens met de datum van de veiling dan naar de energieleveranciers.

In een tien minuten durende ‘concurrentiestrijd’ volgen bedrijven real-live hoe leveranciers per afbod tarieven bieden op hun individuele gas- of elektriciteitsaanvraag. Na afloop verstuurt de winnende leverancier direct het grootzakelijke energiecontract naar het bedrijf.

Het handelsplatform geeft ook inzicht in de energiemarkt voor het bepalen van het juiste inkoopmoment en de gunstigste contractlooptijd.

De veiling zou in een behoefte moeten voorzien. Het individueel veilen van grootzakelijke energiecontracten is al langer populair in Amerika en Australië.

De veilig is alleen bedoeld voor grootzakelijke energieleveranciers en bedrijven met een minimaal verbruik van 50.000 kWh elektriciteit of 20.000 m3 gas per jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond