Deel dit artikel
-

Nieuwe online marktplaats voor eersteklas tweedehands spullen

Onder de naam Whoppah lanceren Thomas Bunnik en Evelien Remmelts vandaag een nieuwe online marktplaats, eentje waar designers, antiquairs en kunstenaars maar ook particulieren bijzondere tweedehands spullen voor thuis verkopen.

“Het idee voor Whoppah ontstond toen we constateerden dat het moeilijk was om hergebruikte spullen van goede kwaliteit online te vinden. We denken dat we eersteklas tweedehands items in huis kunnen verkopen, van kinderkamer tot kunst, voor het hogere segment. Daarvoor hebben we een uitstekende gebruikerservaring ontwikkeld voor kopers en verkoper”, aldus CEO Bunnik.

Vandaag gaat de nieuwe marktplaats-app online met, naar eigen zeggen, pareltjes. Van meet af aan moet er een kwalitatief goed aanbod zijn. Drieduizend items, om te beginnen. Van mooie vazen tot banken tot Italiaans handgeblazen glas. De kwaliteit van de vermeldingen wordt gegarandeerd door externe curatoren die erop toezien dat er enkel items van bekende merken worden aangeboden. Daaronder bijvoorbeeld Charles Eames, Artifort en Philippe Starck. Later neemt de techniek het toezicht grotendeels over.

Bunnik: “We zijn API-first. De huidige grote marktplaatsen niet, omdat die tien tot twintig jaar geleden zijn begonnen.” Dat houdt in dat de start-up met elf man eenvoudig met andere diensten kan koppelen om data uit te wisselen. “Dat biedt ons belangrijk onderscheidend vermogen.”

Hoewel het aanbod op de dag van de lancering wordt bepaald door professionele partijen staat de marktplaats wel direct ook open voor particuliere verkopers.

Het bedrijf denkt het gewenste publiek aan te trekken door de wijze waarop het zich profileert, zowel qua design als ook in de activiteiten op sociale media en gepersonaliseerde mails. Evelien Remmelts: “Dat is belangrijk voor kunstenaars, meubelmakers en antiquairs: hun spullen verkopen in een passende omgeving. Dat bieden wij.”

Het plaatsen van een advertentie is gratis voor particulieren. Wanneer het daadwerkelijk tot een transactie komt, wordt er een euro voor de transactiekosten gerekend. De partner-PSP is Online Betaalplatform. Zakelijke verkopers betalen een commissie van vijftien procent. Een logistiek partner verzorgt desgewenst pan-Europees de white gloves delivery.

Kopers kunnen op Whoppah onderhandelen over de prijs, maar ook direct overgaan tot aanschaf aan de hand van een vooraf bepaalde vaste prijs. De transacties worden op het platform zelf afgehandeld, niet er buiten zoals bij Marktplaats.nl.

Het bedrijf kan kostendekkend werken vanaf een omzet van anderhalf miljoen euro. Bunnik financierde het bedrijf tot nu toe grotendeels uit eigen middelen. Hij verkocht zijn fintech Pritle in 2017 voor 12,5 miljoen euro aan Binck. Een aantal particuliere investeerders stapte ook in op het idee dat in 2018 in Amsterdam werd geboren. Achter de schermen wordt al gesproken met venturecapitalisten voor een investeringsronde. Die moet onder meer de weg naar het buitenland plaveien.

Om een land te ontsluiten, zo schat de CEO in, heeft hij daar vijftig à honderd partners nodig. “De meeste reageren erg enthousiast vanwege onze moderne aanpak qua technologie, kwaliteit en design.”

Remmelts: “Re-commerce heeft internationaal veel potentie. Er zijn al zo veel mooie dingen gemaakt. Waarom zou je het nieuw kopen?”

Whoppah is in eerste instantie alleen een app. In de komende maanden wordt een webversie gebouwd.

Deel dit bericht

7 Reacties

Mauricio jansen

Ik vind het design jat werk van Instagram.
Bijna een kopie met de icoontjes zo.

Judith

Succes! En billenkoek voor de schrijver van dit stuk – ‘Whoppah’ of ‘Whopah’?

Robin

Leuk initiatief, mooie app. Maar een niche als deze winnen – zeker met voorlopig alleen een app – gaat wel een flinke uitdaging worden.
Veel success, Thomas en Evelien!

Erwin Boogert

🙂 Judith, aangepast

Stephan

Hou erg van dit soort websites, maar zat even te kijken en als je dan een product als een pan van Le creuset tegen komt die ze tweedehands (zgan) aanbieden voor 80 euro meer dan op een gemiddelde webshop dan ben ik wel een beetje klaar..

Bettie

Ziet er zeer goed uit. Een nieuwe aanpak op de weg naar een circulaire wereld.

alex

Hoezo exclusief (in Kunst) met beginprijzen van €50 ????

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond