Deel dit artikel
-

Nieuwe ontslagronde voor Wegener (update)

Er dreigt een nieuwe ontslagronde voor uitgeverij Wegener. Dat valt af te leiden uit een persverklaring van de Raad van Bestuur. Wegener zegt nog sneller richting een modern mediabedrijf te willen ontwikkelen. Volgens het Limburgs Dagblad moeten er vijfhonderd mensen uit.

Die nieuwe plannen zijn een vervolg op de Digital First strategie van vorig jaar, waarin Wegener haar aanbod aan lezers en adverteerders vernieuwde en uitbreidde met een portfolio van apps, e-papers en innovatieve producten op allerlei platforms en tegelijkertijd de kosten wist te verlagen.

De slechte economische marktomstandigheden en de verwachtingen voor met name de advertentiemarkt in Nederland drukken blijvend op de winstgevendheid. Daarom worden zaken als ketenoptimalisatie, redactionele budgetten en samenwerking in drukken en distributie opnieuw bekeken. Tegelijkertijd wordt innovatie gestimuleerd door het identificeren van potentiële ‘additionele omzetstromen’.

Het exacte effect van het programma, ook wat betreft de werkgelegenheid, is nog niet vast te stelle. Het personeel en de Centrale Ondernemingsraden van Wegener en Limburg Media Groep zijn reeds geïnformeerd, evenals de projectteams die de uitwerking van de plannen in de komende maanden zullen voorbereiden. De voorgenomen besluiten zullen eind juli aan de beide COR’en worden voorgelegd voor advies en instemming.

Het Limburgs Dagblad meldt dat er 500 arbeidsplaatsen worden geschrapt. Het zou gaan om 125 arbeidsplaatsen op de redacties van de kranten, 100 arbeidsplaatsen bij operations op de tocht en 60 tot 70 bij de vier drukkerijen, waarvan er mogelijk twee gesloten zullen worden.

Volgens CEO Susan Duinhoven kan geen enkel mediabedrijf zich een stilstand veroorloven. ‘We moeten daarom blijven zoeken naar wegen om onze business te verbeteren, omzet te verhogen en kosten te verlagen. Het is spijtig, maar onoverkomelijk dat dit invloed zal hebben op de werkgelegenheid.’

Deel dit bericht

1 Reactie

Wegenerwerknemer

Dus adverteren in Huis-aan-huiskranten om banen te behouden!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond