Deel dit artikel
-

Nieuwe opleiding voor Big Data in Amsterdam

De Amsterdam  Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Data Science (ADS) en ORTEC starten The Analytics Academy. Die biedt een breed scala aan opleidingsprogramma’s op het gebied van Big Data, Business Analytics & Data Science voor bestuurders, managers, projectleiders en hands-on specialists.

De nauwe samenwerking met ORTEC en Amsterdam Data Science is even uniek als noodzakelijk, aldus Marc Salomon, voorzitter van ABS. ‘De vraag naar vaardigheden in Big Data & Business Analytics is de laatste tijd explosief gestegen. Recent onderzoek door de Nationale Denktank voorspelt een extra vraag van 8.000 mensen in 2018. Bedrijven zoeken hard naar (jong) talent en naar opleidingsmogelijkheden.  Ze zoeken mensen in wie kennis vanuit verschillende disciplines verenigd is’

Specialisten op het terrein van Big Data en Business Analytics moeten theoretische kennis combineren met praktijkervaring. ‘Academici zijn sterk in het ontwikkelen van nieuwe theorie, wij brengen de theorie in de praktijk’, zegt Aart van Beuzekom, oprichter en CEO van ORTEC, een Nederlandse bedrijf actief in gezondheidszorg, retail, olie en gas, transport en logistiek.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond