Deel dit artikel
-

Nieuwe pakjessorteermachine in gebruik genomen in bposts Antwerpen X

In 2022 kondigde bpost aan dat een nieuwe pakjessorteermachine geïnstalleerd zou worden in sorteercentrum Antwerpen X. Donderdag is de installatie van de machine volledig afgewerkt.

Het sorteercentrum kan dubbel zoveel pakjes verwerken dan met de oude machine. De sorteercapaciteit verdubbelt van 9.000 naar 20.000 pakjes per uur.

De moderne 360° scanner leest de barcode, zelfs al bevindt die zich onderaan of op de zijkant. De scanner registreert naast de bestemming ook het gewicht en grootte van de pakjes.

De machine beschikt over 160 glijgoten waarin pakjes terechtkomen in containers voor 400 verschillende bestemmingen. Waar Antwerpen X vroeger hoofdzakelijk sorteerde voor de Antwerpse regio, kan het sorteercentrum meer volumes aan, ook van pakjes buiten de regio. Zo evolueert Antwerpen X van een regionaal naar een nationaal sorteercentrum.

De machine is uitgerust met een geautomatiseerde afremfunctie op de glijgoten, waardoor de kans op beschadiging van pakjes afneemt.

Dankzij de vier bijkomende uitschuifbare invoertransportbanden, die tot in de vrachtwagen uitgeschoven worden, krijgen klanten de mogelijkheid om pakjes in bulk aan te leveren in Antwerpen X, rechtstreeks uit de vrachtwagen, zonder extra verpakking op pallets of in containers.

Het sorteren van de pakjes gaat sneller dan vroeger, waardoor bpost voor sommige klanten een latere aanlevertijd kan aanbieden.

Doordat de nieuwe machine grotere formaten sorteert, daalt het aantal pakjes dat manueel moet worden gesorteerd.

Al voor Black Friday schieten de pakjesvolumes de hoogte in. bpost is reeds gestart met de voorbereiding van de drukke eindejaarsperiode. De meer dan 400 medewerkers in Antwerpen krijgen tot zo’n 100 extra tijdelijke collega’s om het hoofd te bieden aan de piek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond