Deel dit artikel
-

De Nieuwe Pers nu ook via het web

Naast de app is nu ook de website van De Nieuwe Pers live gegaan. De digitale doorstart van de gratis krant De Pers is daarmee op alle digitale platformen te gebruiken. Ook het aantal artikelen zal worden uitgebreid.

De site laat vrij toegankelijke en niet vrij toegankelijke artikelen zien. Die laatste zijn alleen na inloggen te lezen. Een abonnement op individuele journalisten kost net als bij de app 1,79 euro per maand, een jaarabonnement op alle artikelen komt op 37,99 euro. Er kan voorlopig alleen via iDEAL worden betaald, binnen enkele weken wordt afrekenen per sms mogelijk, waarmee ook losse artikelen kunnen worden ingekeken. Ook kan een uur of een dag toegang tot alle artikelen worden verkregen. Een speciale mobiele website is nog in ontwikkeling.

Er komen kanalen voor literaire schrijvers en fotografen en binnen een half jaar moeten zo’n honderdvijftig journalisten hun medewerking verlenen.

Initiatiefnemer Jan-Jaap Heij vertelde vorige week op het E-reading & tablet Event in Bussum dat de abonnementen op individuele schrijvers goed gaan. Daar wordt echter door DNP niet op verdiend. Het geld gaat direct naar de redacteuren zelf, althans in het eerste jaar. De opbrengst per redacteur zal volgens Heij op jaarbasis zeker niet boven de tienduizend euro uitkomen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sam

Toch mooi voor de Nieuwe Pers dat er een doorstart is. Ik hoop dat ze het gaan redden!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond