Deel dit artikel
-

Nieuwe ‘persoonlijke’ online tv-gids van start

Het Hilversumse interactieve tv-bedrijf Stoneroos start dinsdag met een nieuw soort online tv-gids, iFanzy.nl. De site belooft ‘echte persoonlijke aanbeveling van tv-programma’s’.

Op de site kunnen tv-liefhebbers een eigen kijkersprofiel aanmaken. iFanzy, dat dinsdag online gaat, biedt een uitgebreide programmagids, die ook beschikbaar zal komen via onder meer de Daily Media-settopboxen.

Producent Stoneroos, dat iFanzy ontwikkelde samen met de Technische Universiteit Eindhoven en de Vrije Universiteit, lanceert echter eerst de beta-versie op internet.

‘Persoonlijk en semantisch’

Hoe meer feedback gebruikers geven op aanbevelingen voor programma’s, hoe persoonlijker deze kijktips worden. De aanbevelingen worden direct na de feedback al aangepast. Doel van de site is de gebruiker nieuwe programma’s te laten ontdekken die hij ook goed moet vinden op basis van zijn smaak.

Volgens Stoneroos maakt de online tv-gids gebruik van een ‘semantische zoekmachine’ die voor ‘verrassende aanbevelingen’ zorgt. De persoonlijke tv-gids is volgens het bedrijf nog een beta-versie, omdat het algoritme dat de aanbevelingen regelt nog kan worden verbeterd.

Hoe meer mensen meedoen, hoe beter het systeem wordt, stelt de softwaremaker. Gebruikers kunnen persoonlijke aanbevelingen goed of afkeuren, waardoor het kijkersprofiel steeds meer wordt aangescherpt.

Settopbox en mobiel

In de versie van iFanzy voor set-topboxen, zoals de Daily Media-box waarmee later dit jaar wordt getest, bepaalt het kijkgedrag het profiel. Beide versies van iFanzy gecombineerd zorgt volgens Stoneroos voor een ‘optimale registratie van het kijkgedrag’ en daardoor voor een ‘ultieme personalisatie van het programma-aanbod en aanbevelingen’.

De iFanzy-site krijgt later dit jaar meer community-opties, zoals het uitwisselen van lijstjes favoriete programma’s tussen gebruikers. Ook werkt Stoneroos nog aan de mobiele versie van iFanzy.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond