Deel dit artikel
-

Nieuwe poging Microsoft met Yahoo

Niet persé een volledige overname is het doel van Microsoft met het opnieuw openen van de deur naar Yahoo. Dit is wel de meest voor de hand liggende optie mochten de partijen toch bij elkaar komen.

Met een korte verklaring liet Microsoft weten dat ze toch doorgaat met het onderzoeken en nastreven van de mogelijkheden om online diensten en reclameactiviteiten te verbeteren en uit te breiden.

De pijlen zijn daarbij wederom gericht op Yahoo. Er is overleg geopend met Yahoo om te kijken of er een alternatief is voor een transactie met Yahoo waarbij ze geen overname van het hele bedrijf.

Microsoft brengt ‘op dit moment’ geen bod uit om Yahoo geheel in handen te krijgen, maar behoudt zich het recht voor om dat wel te doen, afhankelijk van toekomstige gesprekken met Yahoo of met aandeelhouders.

Dit komt snel na het nieuws van een samenwerking tussen Yahoo en reclameconcern WPP, maar niet onverwacht. Microsoft weet zich van kansen verzekerd nu Carl Icahn op Yahoo is gesprongen als ridder van de morrende grootaandeelhouders. Die betreuren dat Microsoft Yahoo niet kocht voor 35 dollar per aandeel, het midden tussen de vraag- en biedprijs in eerdere onderhandelingen. Jerry Yang (foto), bestuursvoorzitter van Yahoo, moest daarop laten weten dat de deur niet voorgoed gesloten was, al wees hij de actie van Icahn af.

Voor Yahoo zit er in elk geval niets anders op dan voorlopig even geen uitgebreid contract te sluiten met Google, de grote stoorzender bij de eerder stukgelopen onderhandelingen. Tekent Yahoo met Google voor het verzorgen van zoek- en eventueel andere reclame op de sites, dan is er voor Microsoft weinig meer aan.

Yahoo kwam zojuist als met een antwoord. Ze zegt daarin dat ze doorgaat met het onderzoeken van mogelijke transacties. Maar Yahoo is ‘op dit moment’ niet geïnteresseerd in een transactie weerbij de volledige overname van het bedrijf in het geding is. Ieder bod wordt beoordeeld, ook een mogelijk aanbod van Microsoft in welke vorm dan ook.

Er was nog geen enkele beursreactie op de opnieuw door Microsoft en Yahoo geopende deuren. De koers van Yahoo daalde vrijdag iets, ook nabeurs nog minimaal, en staat bij opening vandaag op 27,66 dollar. Een koerssprong is onvermijdelijk. De koers van Microsoft staat op nagenoeg 30 dollar.

Het oorspronkelijke bod op 31 januari bedroeg 31 dollar per aandeel Yahoo, voor de helft te betalen met geld, de andere helft in aandelen Microsoft. Het bod was op dat moment 44,6 miljard dollar waard, maar nam af door een koersdaling van Microsoft. Microsoft wil tenminste 33 dollar per aandeel betalen en daarmee tot een kleine 50 miljard dollar gaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond