Deel dit artikel
-

Nieuwe reis-app voor studenten combineert OV en deelvervoer

Sinds deze week testen driehonderd studenten drie maanden lang een nieuw reisproduct voor studenten. Dat combineert OV- en deelvervoer in één app.

Flytz lanceert zijn app met mobiliteitsapp Moves in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en Zuid-Holland Bereikbaar. Flytz was deelnemer aan Mobility Lab, een programma dat innovatieve start-ups in de mobiliteitssector begeleidt. Moves beschikt over de technologie die koppelt met de vervoersbedrijven.

Naast de OV-bedrijven doen ook aanbieders van huurfietsen, -scooters en -auto’s aan de proef mee. Dat zijn Check, Go Sharing en Donkey Republic. Felyx niet.

“Door studenten een product te geven dat beter aansluit op hun reisbehoefte, laat je ze kennis maken met alle voordelen die een breed mobiliteitsaanbod met zich meebrengt. Daardoor zou de aankoop van een auto na de studententijd wellicht uitgesteld kunnen worden”, vertelt mede-oprichter Joost Wilmink in een persbericht. Hij gaat verder: “We onderzoeken de verandering in het reisgedrag en hoe de gebruikservaring van het studentenreisproduct verandert wanneer de student zelf gaat nadenken over hoe hij of zij het budget zo goed mogelijk kan besteden”.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond