Deel dit artikel
-

Nieuwe stichting DINL waakt over Nederlandse digitale infrastructuur

De nieuwe stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) is vanaf vandaag de spreekbuis van- en het aanspreekpunt voor de Nederlandse digitale-infrastructuursector. Het initiatief is een samenwerking tussen AMS-IX, DHPA, ISPConnect, NLnet, SIDN en SURFnet. De betrokken partijen hebben zich ten doel gesteld de economische groei in Nederland te stimuleren door de online economie veilig en betrouwbaar te faciliteren.

De Nederlandse digitale-infrastructuursector vormt het hart van de Nederlandse online economie en speelt een sleutelrol in het wereldwijde internet. Met een omzet van circa 1,18 miljard Euro, directe- en afgeleide werkgelegenheid van circa 20.000 banen binnen honderden bedrijven, een groei van circa 9 procent per jaar en een bijdrage van meer dan 5 procent aan het bruto nationaal product is de sector een drijfveer voor de Nederlandse economische groei.

DINL verbindt de aanbieders van digitale infrastructuur in Nederland: datacenters, de hosting en cloud computing industrie, telecom voor de digitale-infrastructuursector en internetconnectiviteit. Ook is er voldoende ruimte voor stichtingen en verenigingen die de sector faciliteren.

Naast voorlichting aan overheid, media en bedrijfsleven zal DINL bijdragen aan thema’s en discussies die gerelateerd zijn aan de groei van de online economie. Waaronder onderwijs, informatieveiligheid en het bestrijden van cybercrime.

De verwachting is dat in 2015 andere organisaties die actief zijn in deze sector aansluiting zullen vinden. De stichting zoekt actief de samenwerking met andere stakeholders in de sector.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond