Deel dit artikel
-

Nieuwe strategie van Hyves vandaag van start

Hyves lanceert vandaag zijn nieuwe site, die een uitvloeisel is van een vernieuwde strategie. Eigen content en materiaal van leden en partners komt prominenter naar voren. “We faciliteren het gesprek van de dag”, zegt directeur Marc de Vries. (meer…)

Deel dit bericht

16 Reacties

Remi van Beekum

Hier en daar lees ik al erg diverse en veelal negatieve reacties op dit nieuws. En zelf heb ik me ook regelmatig negatief over Hyves uitgelaten. Maar dit keer… zouden ze wel eens een goed plan kunnen hebben.

Als ze niets doen, dan zal Hyves het als social network op het de middellange termijn gewoon afleggen tegen internationale spelers als Facebook en wellicht Google+ of anderen. Dus ze moeten iets doen.

En hun grote USP tegenover die internationale spelers is wel hun binding met Nederland. Dus is het een logische stap om die binding sterker te maken en verder uit te werken als USP. En nu ze binnen TMG vallen hebben ze daar een aantal nieuwe mogelijkheden voor. In de basis denk ik dat dat dus een slimme zet van Hyves is.

Waar ik wel bang voor ben is het uitgeversdenken. In bovenstaand verhaal zit wel een ondertoon alsof ze eigenlijk Hyves willen uitmelken door de content van TMG er gewoon doorheen te pompen om meer volume te pakken. Een beetje alsof ze Spits ombouwen tot blog. Als ze dat gaan doen, dan is het snel gebeurt met Hyves.

Het valt en staat dus met de nuances. Binding met Nederland verder uitwerken is een goed plan, maar doe het wel subtiel.

Gijs

Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Corinne Keijzer

Zal mij benieuwen… denk eerlijk gezegd dat Hyves moeilijk van het huisvrouwen- en kinderimago af komt. Grote kans dat ze die nu misschien ook gaan afstoten hierdoor en dat ze straks helemaal met lege handen staan. We gaan het zien, ik wens ze veel succes.

Paulien von Piekartz

Stiekem denk ik dat je succesvoller bent als je kleur bekend. Hyves heeft een bepaalde doelgroep; bouw daar verder op. Ga niet iedereen willen bedienen. Van vrienden naar content, als het zo hard wordt gesteld geloof ik er niet zo in.

Sandra Groot

Het feit dat hyves in beweging blijft en vanuit verschillende invalshoeken naar de gebruiker aan het kijken is maakt op z’n minst het risico van terugloop leden minder. Op het moment dat zij ook volwassener de mensen gaan faciliteren zou dat toch zelfs groei kunnen gaan betekenen. Ik vindt het een goede teken van ondernemerschap. Ik wens ze dan ook veel succes en beweging plezier. Hartelijke groet, Sandra Groot

BMC Internet Marketing Bureau

Ook wij zijn razend benieuwd naar de vernieuwde Hyves. Ik denk echter niet dat Hyves zich nu nog kan wapenen tegen Facebook. Een herpositionering van het imago zal een kostbare en tijdrovende zaak worden.
Een goede strategie bedenken kost tijd, echter lijkt 3 jaar TE lang……
“De kiem voor de nieuwe strategie werd drie jaar geleden al gelegd. Toen begon de leiding al na te denken over hoe de toekomst van Hyves er uit zou zien.”

Hans de Ligt

Bij Sanoma kreeg ik altijd op mijn kop als ik deze vraag stelde, maar…. wat is het verdienmodel?

Femke Creemers

Keuzes maken is goed. Zeker nu er meerdere populaire kroegen zijn! Het nieuwe Hyves is een prima nieuw uitgangspunt…

Gee

Ik vind het klinken alsof Hyves een forum 2.0 gaat worden dat vervolgens gevoed gaat worden met onderwerpen vanuit de Telegraaf groep. Ik weet het niet.

jeroen

die nieuwe vind ik echt niet fijn:$

Hans

De nieuwe site werkt niet zoals het was , er zitten nog al wat fouten in en te veel functie’s die niet meer werken zoals op de oude hyves.

Ik denk dat nu juist nu veel mensen overstappen naar bijvb facebook of andere.
En dat wilde men toch voorkomen door de nieuwe hyves ??

Jan-Willem Bobbink

De grootste fout die ze uiteindelijk gemaakt hebben is een versie vol met bugs opleveren. Het feit dat ze van strategie veranderen, daar wennen mensen wel aan, maar als het gewoon niet werkt zoals bedoeld is, dan jaag je mensen echt snel weg.

joke bosch

Ik kan er maar niet achterkomen, hoe ik priveberichtjes op hyves
kan doen, en ook vrienden zoeken wil niet meer
geef mij mn oude hyves maar

janny

Tja,elke dag was ik een trouwe hyver
Stuurde elke dag een berichtje met plaatje
Vergeet het maar Kan niet eens plaatjes meer plakken
Geef die ouwe hyves maar terug

Friedahorn

In de nieuwe hyves is een buttom Radio geplaatst (ons opgedrongen door de ontwikkelaars). Hoe kan deze worden verwijderd/onzichtbaar gemaakt? Ik vind dit storend

Ilona

Raar hoor geen hyves meer.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond