Deel dit artikel
-

‘Nieuwe Super League onderhandelde al over uitzendrechten’

De nieuwe Super League was al druk aan het onderhandelen met Facebook, Amazon, Disney en Sky voor de uitzendrechten, zo schrijft The Financial Times. Amazon en Facebook ontkennen tegenover CNBC dat er sprake was van serieuze onderhandelingen.

De nieuwe supercompetitie – met naast Real Madrid AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur – zou in augustus van start moeten gaan, maar het project staat op springen na hevige kritiek.

In het model zou vrijwel geen promotie of degradatie meer voorkomen, en het trekt bovendien een zware wissel op de nationale competities. De lancering van de voorgestelde Europese Super League stuit dan ook op sterke tegenstand van de Europese voetbalbond UEFA en de meeste nationale voetbalbonden.

De Engelse clubs vertrekken in elk geval per direct uit nieuwe Super League, zo maakten ze dinsdagavond vlak voor middernacht bekend. De overgebleven initiatiefnemers lieten daarop weten ‘het project te willen hervormen’.

Analisten zeggen dat rivaliserende uitzendpakketten honderden miljoenen per jaar waard kunnen zijn en zij vormen dan ook een belangrijk onderdeel van de plannen van de competitie.

Inmiddels zouden ‘informele gesprekken’ met omroepen zijn gevoerd. De Britse betaaltelevisiezender BT Sport, dat eerder fors geld op tafel legde voor de exclusieve uitzendrechten voor de Champions League, is sterk gekant tegen de plannen. Amazon Prime Video laat weten dat het de zorgen van Europese voetbalfans deelt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond