Deel dit artikel
-

Nieuwe tool toont toppagina’s Facebook Nederland

Welk bedrijf won de meeste volgers, welk merk heeft de meeste interactie en wie is het publiek van die commerciële Facebookleden? Die vragen probeert een nieuwe Nederlandse site real time te beantwoorden.

Vandaag gaat Facebookmonitor.nl van start, op initiatief van Marcel van der Heijden. Hij ontwikkelde met partner Yes2web een site die real time zicht geeft op de ontwikkelingen van bedrijven op Facebook in Nederland. Tot het einde van het jaar toont hij een top 100. Begin volgend jaar groeit die lijst uit tot een top 500.

“Wij hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan een Nederlandse real time variant op Socialbakers.com. We meten op verschillende metrics, zoals groei in aantal fans, postings, reacties en de mate van interactiviteit. De dienst is gratis en vooralsnog is het niet de bedoeling dat er, zoals bij statistiekensite Socialbakers, met abonnementen zal worden gewerkt.”

Gebruikers van de site kunnen ook specifieke industrieën met elkaar vergelijken. Bedrijven uit, bijvoorbeeld, de auto- of luchtvaartbranche kunnen hun status en prestaties op Facebook met elkaar vergelijken. “Dat werkt zo lang ze hun pagina goed hebben gecategoriseerd op Faceboo.”

Van de Heijden is oprichter van A Friend of Mine, een bureau dat is gespecialiseerd in online marketing op Facebook. De informatie op Facebookmonitor.nl gebruikt hij sowieso al voor zijn eigen bedrijf en besloot recent op die te publiceren voor bredere referentie. “Gaandeweg zullen er functies aan de site worden toegevoegd.”

De huidige top 100 laat zien dat Stop Aids Now, Coolblue en Volkswagen in de afgelopen maand tot de snelste stijgers behoorden met een ledenaanwas van respectievelijk 100, 200 en 500 procent.

Deel dit bericht

8 Reacties

Michiel van Akkeren

Leuk initiatief! Onze pagina ook maar eens aangemeld 🙂

Dion

Leuk initiatief. Jammer dat het niet objectief is doordat je zelf sites kan aanmelden.

Marcel

Hoi Dion. Waarom is de top 100 niet objectief in jouw opinie omdat je Facebook pagina’s kunt aanmelden? Wij ranken de top 100 op basis van aantal fans etc, dus je krijgt juist een hele objectieve lijst.

Hans Maltha

@Dion alle suggesties voor sites die ontbreken zijn welkom, we proberen juist de lijst zo volledig mogelijk te maken.

Arthur

Leuk initiatief, al missen er wel heel wat… Ben al bezig met aanvulling door te geven op jullie site, o.a. http://www.mijnkortingscode.nl Fanpage valt zo binnen de (huidige) top100

Kiliaan

Ik heb de Nederlandse winnaar: http://www.ebuddy.com met 3.172.157 likes!

John Vermeulen

@Kiliaan; Dan is Armin Van Buuren toch echt de Nederlandse winner met 3.7Mio likes!

Marcel

@Killiaan @John: dank voor beide suggesties! Maar beide pagina’s communiceren in het Engels en richten zich op een internationaal publiek. Vandaar dat pagina’s van merken zoals Heineken, Philips en KLM ook niet in de lijst voorkomen. Anders is het appels met peren vergelijken. We maken dus een onderscheid tussen Nederlandse pagina’s en pagina’s die gestart zijn door een merk of persoon uit Nederland.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond