Deel dit artikel
-

Nieuwe versie Drupal, volwassener

‘De belangrijkste update van Drupal tot nu toe’. Zo omschrijft de organisatie achter het open source CMS de publicatie van versie 8.6.

Veel zal er gesproken worden in Darmstadt over de nieuwe versie van Drupal. Daar vindt namelijk tot eind deze week de Europese gebruikersconferentie plaats. Versie 8.6 is, volgens een zegsman, volwassen aan het worden omdat onlinemarketingbehoeftes nu voorrang krijgen.

“Marketingteams kunnen gemakkelijk complexe content publiceren dankzij de nieuwe functionaliteiten in de contenteditor. Denk aan: verbeterde video-embedding, een nieuwe mediabibliotheek, een functie voor workspaces om de workflow bij te houden en significante verbeteringen aan de lay-out.”

Behalve dat de techniek goed werkt en CMS-updates en -imports makkelijker gaan, is de ‘digitale drukpers’ ook geschikt voor grotere gebruikersgroepen.

Vanuit de historie wordt Drupal al veel gebruikt door gemeentes, organisaties als NASA, CERN, de Europese Unie maar ook bestemmingen met veel verkeer als Weather.com, de GRAMMY Awards, en NBC Olympics.

Drupal is opensource software en is dus voor iedereen beschikbaar. Wel heeft de Stichting Drupal Nederland een partnerprogramma opgezet waarin gespecialiseerde Drupal-bureaus deelnemen om de ontwikkeling van Drupal in Nederland te promoten.

Foto: Nick Perrone (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond