Deel dit artikel
-

Nieuwe versie Franse corona-app op komst

De Franse premier Jean Castex maakte maandag bekend dat er een nieuwe versie van de StopCovid-applicatie in voorbereiding is, de Franse variant van de CoronaMelder. De app zal op 22 oktober klaar zijn.

Restaurants, die in verschillende grote steden de namen en telefoonnummers van hun klanten moeten verzamelen, hoeven dat niet te doen als klanten de app hebben geïnstalleerd.

De contactopsporingsapp van de overheid garandeert de anonimiteit van de gebruiker veel beter dan alleen losse vellen papier die in het zicht blijven.

In principe zal versie 2.0 ook meer interactieve mogelijkheden bieden, meldt Le Figaro. Gebruikers krijgen toegang tot meer informatie, zoals het aantal gerapporteerde gevallen en contactpersonen die zijn gewaarschuwd.

Momenteel moeten de twee smartphones 15 minuten in de buurt zijn om gegevens uit te wisselen. Dit kan worden teruggebracht tot vijf.

Projectmanager Capgemini wordt eind oktober vervangen door een nieuw bedrijf dat via een aanbestedingsprocedure zal worden geselecteerd.

StopCovid, in zijn huidige vorm, is sinds begin juni meer dan 2,6 miljoen keer geïnstalleerd, evenveel als de Nederlandse app, maar aanzienlijk minder dan de Britse en Duitse apps (16 en 18 miljoen keer gedownload).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond