Deel dit artikel
-

Nieuwe versie Photoshop integreert generatieve AI

Adobe integreert zijn AI-technologie Firefly in Photoshop waardoor creatievelingen foto’s kunnen bewerken met elk type beeld dat ze maar kunnen verzinnen. Generatieve AI vult alle creatieve gaatjes in.

Zelf noemt Adobe het een creatieve co-piloot voor zijn gebruikers. Anderen zullen het zien als een beetje creatief smokkelen, want een machine verricht nu werk waar veel mensen lang op hebben zitten oefenen.

De Firefly-technologie werd enkele weken gelanceerd. Het brengt meer precisie, snelheid en gemak in de werkprocessen rondom Creative Cloud, Document Cloud, Experience Cloud en Adobe Express. In die korte tijdspanne werden er meer dan honderd miljoen nieuwe digitale objecten gemaakt met de AI-tools.

De AI-modellen die Adobe toepast zijn op zich niet nieuw. Andere apps kunnen hetzelfde. De integratie met een prominent platform als Photoshop en diens bereik brengen de nieuwe gereedschappen direct in een aanzienlijke hoeveelheid professionele handen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: z s (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Seb

Adobe zou zich beter eerst eens richten op het stroomlijnen van de interfaces van onderliggende programma’s, irritante bugs (die na jaren nog altijd er in zitten) en allerlei handmatige functies, simpeler automatiseren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond