Deel dit artikel
-

Nieuwe voorzitter voor Dutch Digital Design

Dutch Digital Design, de organisatie die zich inzet voor zichtbaarheid van Nederlands beste interactieve werk in binnen- en buitenland, krijgt in de persoon van Suzanne Visser een nieuwe voorzitter.

Bert Hagendoorn maakte gisterenavond bekend dat hij de leiding overdraagt. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse diner met de 35 aangesloten bureaus.

De vertrekkend voorzitter gaat zich richten op partnerships. Daarnaast maakt de stichting bekend dat het bestuur is vernieuwd en dat drie nieuwe bureaus aansluiten als partners.

Aan de bestaande bestuursleden Suzanne Visser, Sebastiaan Scheer (curatie) en Bert Hagendoorn (partnerships) zijn de nieuwe bestuursleden Sofie de Kam (events) en Niny Ezinga (communicatie) toegevoegd. Alain Dujardin neemt na vijf jaar afscheid van het dagelijks bestuur en neemt de rol van hoofd van de Raad van Advies over van Daniel Sytsma.

De nieuw aangesloten partners zijn Kemari, Total Design en TBWA zijn. De komende periode groeit de groep aan de hand van de toelatingscriteria door naar maximaal veertig. Hiermee behoudt de groep de functie van exclusief keurmerk van de beste bureaus op het gebied van digital design in Nederland.

Dutch Digital Design werd in 2013 opgericht met als doel de aantrekkingskracht voor potentiële opdrachtgevers en talent in binnen- en buitenland te versterken. Sindsdien is Dutch Digital Design als organisatie gegroeid en heeft de stichting meegebouwd aan het imago van Nederland op het gebied van digitaal design. Het collectief vertegenwoordigt het Nederlandse designwerk op nationale en internationale events, zoals Dutch Design Week, SXSW en Cannes Lions.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond