Deel dit artikel
-

Nieuwe webwinkel richt zich op circulair Nederland

VerdraaidGoed, Stichting Maatschappij en Onderneming, Het Groene Brein, Nudge en Nederland Circulair hebben een webshop LoopedGoods opgezet voor ‘gepassioneerde ondernemers die werk maken van de circulaire economie’.

LoopedGoods is een webshop waar diverse voedingsinitiatieven zoals Instock, RotterZwam en Kromkommer aan bod komen. Alle drie weten zij voedsel te maken van afval en voorkomen dat (resten van) groenten, koffiedik of brood niet verloren gaan.

Ook zogenoende upcycle initiatieven zoals Roetz Bikes, Beat the Bag, Van Hulley en NS-Upcycle hebben een plek gekregen op LoopedGoods. Deze producten laten zien dat het restmateriaal van de één vaak prima kan fungeren als grondstof voor de ander.

Tot slot zijn er de afval-preventie initiatieven, zoals herbruikbare drinkflesjes of de soepstarters van SoepHoofd, waarmee je van overgebleven groenten uit de koelkast een soep maakt.

Volgens de initiatiefnemers ontbrak het aan een plek waar je dit soort producten online makkelijk kunt vinden en bestellen. LoopedGoods focust echter ook sterk op het verhaal van de ondernemers achter de producten.

LoopedGoods richt zich op zowel consumenten als bedrijven. Via een bedrijfsaccount kunnen bedrijven ook zakelijk circulair inkopen. Zelfs met reguliere betaalmiddelen. Bestellingen kunnen desgewenst ook worden opgehaald, zij het alleen in Utrecht. Bij de interne lancering van afgelopen donderdag waren reeds de eerste zakelijke klanten aanwezig, zoals de Erasmus Universiteit en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ellen willink - Tas met een boodschap

Beste mensen,
Misschien is ‘Tasmeteenboodschap’ wel een leuk product om toe te voegen.
Tassen gemaakt van afval, banners, fietsbanden, vlaggenstof.
Alles wordt geproduceerd in sociale werkplaatsen in Nederland.
Hoor graag van jullie, veel succes met jullie nieuwe site!!
Veel groeten Ellen Willink

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond