Deel dit artikel
-

Nigel Farage: ‘Centrale Banken moeten wegblijven van digitaal geld’

Hij voelde er zich als een vis in het water: de dwarse Britse Brexit voorvechter Nigel Farage waarschuwde vandaag op Bitcoin Amsterdam voor verregaande regulering van de Bitcoin. “Centrale Banken die digitaal geld gaan drukken, dat moeten we niet willen.”

Elk nieuw idee, politiek of wetenschappelijk, ontmoet weerstand, zo begon Farage zijn gesprek met Peter McCormack, terwijl de camera’s van de livestream inzoomden op zijn Brexit sokken. “Zo ook Bitcoin, het wordt afgeschilderd als het wilde westen, een walhalla voor misdadigers.”

Het mooie van Bitcoin is, volgens Farage, dat geen overheid er greep op heeft. “Niemand kan mij vertellen wat ik er mee doe.”

En daar dreigt het grootste gevaar. Want Europa wil het liefst al het digitale geldverkeer controleren. “In het Europees Parlement zitten regelgevers die innovaties als de Bitcoin niet volledig begrijpen.”

Toch blijkt de voormalige beurshandelaar wel voorstander van milde vorm van regelgeving. “Maar die moeten we dan opstellen met de VS, het VK en Zuid Amerika. Niet met de EU. Die schieten door met iedere regelgeving. Dat heb ik als zakenman aan den lijve ondervonden. Ik moest steeds meer geld uitgeven aan advocaten.”

Hoewel het gesprek al gauw weer ging over de Britse politiek, suggereerde Farage dat Londen als financieel centrum een belangrijke rol zou kunnen spelen bij wereldwijde bitcointransacties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond