Deel dit artikel
-

Nijmegen vraagt burgers in te loggen met Yivi

De gemeente Nijmegen laat burgers voortaan inloggen met Yivi in plaats van met DigiD.

Yivi is een app die gebruikers op hun mobiele telefoon kunnen installeren. In de app staan alle gegevens veilig achter een pincode op de smartphone. Met Yivi kun je bewijzen wie je bent, zonder dat je onnodige gegevens deelt.

Als je bijvoorbeeld wil meebeslissen over de stad, is het vaak voldoende om aan te tonen dat je in Nijmegen woont of werkt. In andere gevallen zijn meer persoonsgegevens nodig, zoals een burgerservicenummer of geboortedatum.

De gemeente gaat de app voorlopig voor een beperkt aantal toepassingen inzetten. Later wordt dat uitgebreid naar 64 ‘producten’, zoals het aanvragen van een uitkering of bedrijfsvergunning.

Deel dit bericht

2 Reacties

Nicole Wedler - SIDN

Bedankt voor het plaatsen van het nieuws. Een kleine correctie is op z’n plaats. Yivi komt als mogelijkheid naast DigiD en niet in plaats van. Wij zijn voor keuzevrijheid voor burgers. Yivi geeft als voordeel dat je veel minder persoonlijke data deelt dan met DigiD. Hierdoor bescherm je je privacy dus beter en dat zorgt voor meer veiligheid. Want hoe minder gegevens gedeeld worden hoe minder data misbruikt kan worden. Meer lees je op de Yivi website (https://www.yivi.app)

Jan Jaap

Wat ik niet helemaal begrijp: Yivi wordt NAAST DigiD je inlog. Alleen stap 3 van Yivi is: haal je gegevens op met DigiD… Dus dubbelop… dan zie ik de meerwaarde niet….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond