Deel dit artikel
-

Nike investeert in grote e-sportscompetitie

Nike wordt sponsor van e-sportsteams en -spelers van de T1 Entertainment & Sports organisatie uit Zuid-Korea en gaat hen ook letterlijk aan het sporten helpen.

De sportkledingfabrikant verbindt zijn naam voor langere duur aan het internationaal spelende T1. Gamers gaan kleding en schoenen van Nike dragen en ze zullen ook worden getraind door sportspecialisten van het Amerikaanse bedrijf. In het e-trainingscomplex van de T1-gamers wordt namelijk een heuse sportschool gebouwd waar de gamers met meer dan alleen hun ogen en vingers aan de slag moeten.

E-sports is een opkomende vorm van vermaak dat dicht tegen echte sporten aan schurkt. Zo heeft in Nederland de Eredivisie mannenvoetbal ook een digitale tegenhanger in de vorm van een lokale FIFA-competitie. In Aziatische landen is e-sports al aanzienlijk groter en trekt het op live events makkelijk tienduizenden kijkers van live wedstrijden.

T1 heeft teams in verschillende disciplines, ergo: games. Dat zijn League of Legends, Fortnite, Dota 2, PUBG, Super Smash Bros., Hearthstone, Apex Legends en Overwatch.

Uit recent onderzoek blijkt dat er in 2019 253 merken waren die sponsor of adverteerder waren bij internationale e-sportscompetities. “Eenenzestig procent van hen is niet inhoudelijk gelieerd aan het spel. Vorig jaar was dat 55 procent”, vertelde Jeremy Jackson van marktanalist Newzoo eind vorig jaar op Emerce Performance.

Foto: artubr (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond