Deel dit artikel
-

Nina Storms met Freemantle in Israëlische omroep Reshet

Voormalig World Online-CEO Nina Storms wil samen met RTL-dochter Freemantle gaan investeren in de Israëlische televisiezender Reshet. Dat meldt vandaag de Israëlische krant Haaretz. Een van de aandeelhouders van de zender is sinds enkele maanden Endemol.

Storms zou volgens de krant onderhandelen over een belang van zestien procent namens een franchise met producer Haim Slutzky (Slutzky Communication Channels) en RTL productiebedrijf Fremantle, bekend van formules als America’s Got Talent en X Factor.

Reshet is een van de grootste omroepen van het land, en is vooral bekend om zijn innovatieve formules. De zender vult samen met Keshet het tweede (commerciële) tv-kanaal, en heeft daarnaast diverse crosschannelprojecten (online video, tweede scherm)

Het belangstelling voor Israël komt niet uit de lucht vallen: Storms, voorheen Brink, is de dochter van Joods ouders die tijdens de Tweede Wereldoorlog in een jappenkamp hebben gezeten. Haar vermogen wordt geschat op 240 miljoen euro.

Saillant detail: Fremantle is een directe concurrent van Endemol. Het Nederlandse productiebedrijf betaalde eind vorig jaar 28,9 miljoen dollar voor zijn belang van 33 procent in Reshet. Behalve nieuwe formats gaat het bedrijf versies van bestaande internationale Endemol-hits produceren voor Reshet. Endemol nam al eens het lokale productiebedrijf Kuperman over, dat nu Endemol Israël heet. Fremantle werd enige tijd geleid door Gary Carter, programmadirecteur bij Endemol.

Storms is samen met Ruby Wax medeoprichter van Blackdogtribe en heeft haar eigen bedrijf Tridutch Holding.

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Haarman

Lijkt me een goede zet. De grote uitdagingen voor de media liggen op het spanningsveld tussen het receiving media-model en het “bend and shape” online-model. Investeren in een platform dat hier al grip op heeft is verstandig. Maar ik ben vooral benieuwd naar de toekomstplannen van mevrouw Storms hiermee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond