Deel dit artikel
-

NL AIC lanceert een gratis online AI-cursus voor onderwijsprofessionals

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) lanceert een bewustwordingscursus over de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) in het primair en voortgezet onderwijs. AI voor Onderwijs is een gratis online cursus die in eigen tijd en tempo te volgen is.

Het doel van de cursus is bewustwording creëren bij professionals die werkzaam zijn binnen het onderwijs. In slechts twee uur tijd worden basisbegrippen zoals algoritmes, AI, machine learning en deep learning behandeld.

Veranderende kwaliteitseisen, toenemende regeldruk en het lerarentekort. Het beroep van de leraar verandert en staat steeds meer onder druk. AI biedt kansen om leraren te ondersteunen in hun vak. Zo kan AI ondersteunen in het geven van feedback, leren op maat, overgangsbeslissingen en andere belangrijke onderwijsdilemma’s. Naast mogelijkheden brengt de toepassing van AI in het onderwijs óók uitdagingen met zich mee – onder meer privacy en andere ethische dillema’s. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen in de cursus.

In juni organiseren SURF, de SIG AI in Education, het Versnellingsplan, de Nederlandse AI Coalitie werkgroep Onderwijs en Kennisnet voor de tweede keer de maand van Artificial Intelligence (AI) in het onderwijs. Tijdens de Maand van AI in het onderwijs wordt het gesprek gevoerd over de kansen en risico’s die AI met zich meebrengt. Er wordt gekeken naar de rol die het speelt bij onderwijsinnovatie én er is oog voor maatschappelijke en sociale aspecten. Ook wordt er dieper ingegaan op de praktijk: wat betekent de inzet van AI voor de docent of student? Welke voorbeelden van toepassingen van AI in het onderwijs zijn er al?

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond