Deel dit artikel
-

NLkabel wil af van kabelimago (update)

NLkabel, de vereniging van kabelbedrijven, verandert haar naam in NLConnect. De organisatie wil zich gaan openstellen voor alle aanbieders van elektronische communicatiediensten zoals omroepdistributeurs en internetaanbieders en werkt daartoe de komende tijd een strategisch plan uit.

Belangrijkste reden van de naamsverandering is het vertrek van VodafoneZiggo en Caiway als leden. De overgebleven leden, Delta, KabelNoord, CAI Harderwijk, Stichting Kabelnet Veendam, CAI Edam-Volendam, Stichting Kabeltelevisie Pijnaker, Plinq, Kabeltelevisie Waalre en KabelTex, vertegenwoordigen nog maar 250.000 consumenten.

Kabel is niet langer de gemene deler van de leden. Zo hebben veel kleinere kabelbedrijven hun kabelnetwerken de afgelopen jaren vervangen door glasvezel (FttH) en bieden sommige bedrijven internet, telefonie- en televisiediensten via coöperatieve glasvezelnetwerken. Andere bedrijven faciliteren ook draadloze netwerken.

Telecom levert een grote bijdrage aan economische groei en aan maatschappelijke sectoren als onderwijs en zorg. Competitieve telecomaanbieders spelen hierin een belangrijke rol, aldus de vereniging.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond