Deel dit artikel
-

No More Ransom viert zesde verjaardag

No More Ransom, het initiatief dat werd geïntroduceerd om slachtoffers van ransomware te helpen hun bestanden te ontsleutelen, viert zijn zesjarig bestaan. Het initiatief telt nu 188 partners die 136 decryptietools hebben ontwikkeld voor 165 ransomware-families.

Op die manier heeft het meer dan 1,5 miljoen mensen over de hele wereld geholpen hun bestanden terug te krijgen – en is het project beschikbaar in 37 talen, meldt Kaspersky, een van de initiatiefhemers.

Ransomware versleutelt waardevolle informatie op computers door ze te infecteren via onveilige en frauduleuze websites, softwaredownloads, kwaadaardige bijlagen, via RDP (remote desk protocol)-aanvallen en het uitbuiten van kwetsbare servers die op internet zijn gericht. Criminelen vragen vervolgens losgeld van het slachtoffer en beloven in ruil daarvoor de versleutelde data terug te geven.

Om mensen en organisaties te helpen weer toegang te krijgen tot hun waardevolle data, hebben de Nationale High Tech Crime Unit van de Nederlandse Nationale Politie, Europol’s European Cybercrime Centre, Kaspersky en andere partners in 2016 gezamenlijk het No More Ransom-initiatief in het leven geroepen. Op de officiële website kunnen deelnemers decryptietools, richtlijnen en instructies publiceren over hoe een cybermisdaad te melden, ongeacht waar het is gebeurd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond