Deel dit artikel
-

Nog dit jaar opvolger van Nintendo Switch

Zeven jaar na de introductie van de Nintendo Switch heeft de consolemaker eindelijk het bestaan van een opvolger bevestigd. Die wordt mogelijk nog dit jaar aangekondigd.

De opvolger zal naar verwachting een ander apparaat worden dan de Switch, met stevigere interne onderdelen, mogelijk geleverd door chipmaker Nvidia, hoewel er nog niets officieels bekend is.

Tot nu toe zijn er 141 miljoen exemplaren van de Switch verkocht. Daarmee nadert het bedrijf de 154 miljoen van de Nintendo DS. Nintendo heeft vorig boekjaar 15,70 miljoen consoles geleverd. Dat is bijna 13 procent minder dan een jaar eerder, toen het er 17,97 miljoen leverde.

Nintendo verdient niet alleen aan hardware, maar vooral ook aan eigen games. Van Mario Kart 8 Deluxe zijn 61,9 miljoen stuks verkocht, van Animal Crossing: New Horizons 45 miljoen stuks en van Super Smash Bros. Ultiem 34 miljoen.

In totaal had Nintendo vorig boekjaar een omzet van 1671,8 miljard yen, zo’n 10,05 miljard euro. De winst kwam uit op 490,6 miljard yen, een stijging van 13,4 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond