Deel dit artikel
-

Nog eens 9000 banen weg bij Amazon

Amazon.com schrapt nog eens 9.000 banen bovenop de 27.000 banen die in de afgelopen maanden al zijn komen te vervallen. Vielen die ontslagen eerder bij de e-commerce- en apparatenactiviteiten, nu zouden Amazon Web Services, zijn advertentie- en Twitch-divisies worden getroffen.

Aan zijn personeel zegt CEO Andy Jassy dat de beslissing is voortgekomen uit de onzekerheid over de economie.

Het banenverlies bij AWS is verrassend, het cloudonderdeel is de meest winstgevende activiteit.

Tal van techreuzen waaronder Microsoft, Salesforce, Alphabet en Meta Platforms hebben de afgelopen maanden duizenden banen geschrapt omdat ze in de coronaperiode te snel waren gegroeid.

Amazon heeft vorig jaar zijn omzet met 9 procent zien stijgen, maar zette en stevig verlies in de boeken. Dat kwam grotendeels door een waardedaling van een belang dat het bedrijf heeft in Rivian, een maker van elektrische voertuigen.

Na de grote ontslagronde die Amazon doorvoerde, waarbij 18.000 banen verdwenen, beweerde Amazon dat er geen verdere reorganisaties nodig waren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jaap de Vries - Juridisch Platform

Ik verwacht dat we de komende tijd nog meer ontslagrondes gaan zien bij de grote techbedrijven. Als Amerikaans bedrijf is het eenvoudig om onder het mom van reorganisatie of herstructurering een groot aantal werknemers te ontslaan. Vergeet niet dat het Nederlandse arbeidsrecht een bedrijf ook in staat stelt om personeel te ontslaan wegens fusie, overname of reorganisatie (a-grond). Wel cru dat de verliezen in dit geval veroorzaakt lijken te worden door afboekingen op Rivian. Bepaald niet de core business van Amazon.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond